Gezondheid

Soep dieet uitleg en schema

Onderaan in dit artikel vindt u het recept voor de soep en het daarbij horende schema voor 7 dagen durende Soep Dieet. De essentie van het Soep Dieet is weinig calorieën eten en hierdoor vet verbranden. Met behulp van dit schema + recept zou je binnen een week 4 tot 7 kilo moeten kunnen afvallen zonder een hongerig gevoel te krijgen. Aanbevolen word om het dieet 7 dagen te volgen en vervolgens minimaal 2 tot 7 dagen ‘normaal’ te eten voordat je weer aan het Soep Dieet begint.

Bronnen gebruikt:

Mijn kritiek op het Soep Dieet
Het Soep Dieet heeft per definitie geen tekorten binnen het schema dat voorgeschoteld word. De voornaamste kritiek op het Soep Dieet heeft te maken met de hoeveelheden. Een voorbeeld hiervan is het goedkeuren van 2 of 3 steaks op een avond is natuurlijk geen goed idee. Dit is overigens wel begrijpelijk want de voorgaande dagen word geen vlees gegeten en het eiwit tekort moeten worden gecompenseerd maar zo werkt het helaas niet. Bijna nergens in het dieet worden er hoeveel heden geplaatst en zo ook bij de soep waar het allemaal om draait. Je mag zelfs zo veel eten als je wilt! Dit kan er voor zorgen dat iemand veel te veel gaat eten of veel te weinig. Dit maakt het soepdieet tot een onvolledig dieet.

De soep bevat de volgende ingrediënten:

  • 6 grote uien
  • 2 groene paprika´s
  • 1 of 2 grote blikken tomaten
  • bosje selderij of bleekselderij
  • 1 grote wortel
  • 1 pakje soepmix
  • 4 tot 5 bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • een beetje basilicum, oregano, peper, tabasco, peterselie, rozemarijn, knoflook of chillipepers

Er zijn een aantal dingen die je beslist niet mag eten en drinken namelijk: alcoholische- en koolzuurhoudende dranken, brood, sport-en dieet dranken.

Soepdieet is een crashdieet

Een crash dieet is een dieet waarin veel minder word gegeten dan word aanbevolen. Crash diëten worden gebruikt om in een korte periode veel gewicht te verliezen. Een voorbeeld van een crashdieet schema is het bekende ziekenhuisdieet. Veel diëtisten en andere voedingsdeskundigen wijzen dit soort diëten af, dit komt omdat er bij lange na niet genoeg voedingsstoffen en calorieën worden geconsumeerd. Ook word er geen rekening gehouden met de schijf van vijf.

Binnen een korte periode val je dus een groot aantal kilo’s af, maar wat als je stopt met het dieet? Dan ga je weer gewoon eten zoals je normaal zou doen. Hierdoor kom je weer aan.

Een crash dieet is dus eigenlijk alleen leuk als je een feestje hebt over een week en er wat slanker uit wilt zien!

Mijn advies bij het overwegen van een crash dieet: “begin niet aan een crash dieet zonder dat je nadenkt over hoe je op gewicht kunt blijven”.