Elektronica

Onderzoek naar het voordeligst rijden

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat elektrisch rijden voordeliger is. Het onderzoek werd gedaan in vier landen; Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Bij het onderzoek namen ze de VW Golf als voorbeeld. In het onderzoek keken ze naar de aankoop, brandstof en belastingkosten van de VW Golf.

Deze vier autosoorten werden met elkaar vergeleken: volledig elektrisch, plug-in hybride, benzine en diesel. In alle vier de landen kwam de elektrische auto het voordeligste uit. Dit vanwege belastingverlaging, lagere brandstofkosten en subsidies op inkoopprijzen.

Elektrisch vs benzine
Laten we als voorbeeld de Honda Civic nemen. Deze heeft om 110 km te rijden 11,9 liter benzine nodig. Om de zelfde afstand te rijden heeft de elektrisch rijdende Nissan Leaf 24 KW nodig. Omgerekend zou 24 KW €3,80 kosten. Terwijl je voor de Honda Civic €17,85 betaald om aan 11,9 liter tank te komen. Het tanken is daarom 460% duurder in vergelijking met elektrisch laden. De Laadpaal audi is daar een goed voorbeeld van.

In de Verenigd Koninkrijk rijden mensen gemiddeld 7900 km per jaar. Het jaarlijks opladen van de elektrische Nissan Leaf kost €302,29. Als je echter met een Honda Civic rijd, kost dat voor de zelfde km afstand in een jaar €1,3835. In dit geval zou je maar liefst €300 besparen per jaar.

Samenvatting
Doordat je op onder andere belasting, brandstof, onderhoud en verzekeringskosten bespaard. Bezuinig je uiteindelijk op de totalen kosten. Waardoor je over het algemeen met elektrisch rijden op langer termijn goedkoper uitkomt. Met de komst van de elektrische auto, rij je nu in een mooie, zuinige en milieu bewuste auto. Auto rijden was nog nooit zo leuk!