financieel

ondernemingsplan zelf schrijven of laten schrijven

Er is geen goede of foute manier om een businessplan te schrijven. Wat belangrijk is bij een ondernemingsplan laten schrijven is dat uw plan voldoet aan uw behoeften. De meeste bedrijfsplannen vallen in een van de twee algemene categorieën: traditioneel of mager opstarten. Traditionele bedrijfsplannen komen vaker voor, gebruiken een standaardstructuur en moedigen u aan in elke sectie in detail te treden. Ze hebben meestal meer werk nodig en kunnen tientallen pagina’s lang zijn. Lean businessplannen voor opstarten zijn minder gebruikelijk, maar gebruiken nog steeds een standaardstructuur. Ze concentreren zich op het samenvatten van alleen de belangrijkste punten van de belangrijkste elementen van uw plan.

Ze kunnen maar een uur nodig hebben om te maken en zijn meestal slechts één pagina. U kunt de voorkeur geven aan een traditioneel bedrijfsplanformaat als u zeer gedetailleerd bent, een uitgebreid plan wilt, of van plan bent financiering aan te vragen bij traditionele bronnen.

Wanneer u uw bedrijfsplan opstelt, hoeft u zich niet aan het exacte bedrijfsplan te houden. Gebruik in plaats daarvan de secties die het meest zinvol zijn voor uw bedrijf en uw behoeften. Traditionele bedrijfsplannen gebruiken een combinatie van deze negen secties.

Gebruik uw bedrijfsomschrijving voor gedetailleerde informatie over uw bedrijf. Ga in detail over de problemen die uw bedrijf oplost. Wees specifiek en vermeld de consumenten, organisaties of bedrijven die uw bedrijf van plan is te helpen.Verklaar de concurrentievoordelen die uw bedrijf tot een succes maken. Zijn er experts in uw team? Heeft u de perfecte locatie voor uw winkel gevonden?

Uw bedrijfsomschrijving is de plek om te pochen over uw sterke punten. Komt u er niet uit, of vindt u het ingewikkeld dan kunt u nog altijd een plan laten schrijven.