Gezondheid

Een schone leef- en werkomgeving is belangrijk voor iedereen

Een schone leef- en werkomgeving is belangrijk voor iedereen. Houd daarom het vochtgehalte in de gaten. Bij twijfel of het ontdekken van schimmel bel zo snel mogelijk een vochtspecialist.
De effecten van vochtigheid kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van uw gezin. Wanneer familieleden allergieën hebben of astmatisch zijn is de kans groter. Laten we kijken naar mogelijke oorzaken van een te hoog vochtgehalte.

Gaskachel
Een gaskachel is een verwarming de werkt op gas. Dit wordt ook wel verbranding genoemd.
Een gestookte gasverwarming sluit je aan op een rookkanaal of schoorsteen. Dit doe je om de verbrandingsstoffen en waterdamp naar de buitenlucht te vervoeren.

Bij een gasverwarming zonder rookkanaal komt de waterdamp rechtstreeks in de kamer. Brandgas maakt altijd een waterdamp. Bij onvoldoende verse lucht kan de waterdamp hoge vochtigheid veroorzaken. Hierdoor zorg je voor de groei van huisstofmijt en schimmels.

Slechte ventilatie
Een slechte binnenlucht wordt beïnvloed door:

  • Geen goeie ventilatie in een ruimte
  • De hoeveelheid frisse lucht die van buiten naar binnenkomt
  • En ook hoe de vervuilde lucht uit het huis afgevoerd wordt.


Goede ventilatie verwijdert:

  • Vervuilde binnenlucht
  • Vermindert de hoeveelheid slecht stoffen in de binnenlucht.
  • Het helpt ook om de opbouw van vocht in de ruimte te beperken. Dit bijdragen aan schimmelgroei.

Renovaties
Renovatie in uw huis is iets fijns om naar uit te kijken. Maar kan snel veranderen in een zeer vochtige (en zeer beschimmelde) omgeving. Sommige materialen zoals gipscement en verf moeten goed droge. Daarna kan je verder met de volgende renovatie stappen. Gebeurd dit niet kan er een vochtige omgeving ontstaan.